Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu

Bezpieczne przechowywanie różnych słodkości.

Ciastka, torty czy ciasta to produkty, którymi lubimy się zajadać.
  • 14.06.2021 12:00
  • Autor: Grupa Tipmedia
Bezpieczne przechowywanie różnych słodkości.

Nic w tym dziwnego, ponieważ są one bardzo smaczne. Jednak jednocześnie muszą być one przechowywane w odpowiednich warunkach, aby w ogóle nadawały się do spożycia. W ich zapewnieniu nie wątpliwie pomocne są witryny cukiernicze.

Eleganckie witryny cukiernicze.

Witryny cukiernicze tak jak już wspominaliśmy we wstępie to maszyny, które zapewniają optymalne warunki przechowywania dla naszych słodkości. W ich wnętrzach utrzymywana jest temperatura z zakresu +4°C ÷ +10°C. Wartości te są idealne, aby nasze ciasta, torty i ciasteczka zachowały swój smak, ale także konsystencje. Jednak od wielu już lat tego typu urządzenia chłodnicze pełnią także rolę, jako dekoracja wnętrza. Coraz bardziej eleganckie fasony przystrajają niesamowicie wnętrze lokalu, w którym się znajdują. Dlatego ważne jest, aby poświęcić dużo czasu przy ich kupnie i wybrać starannie wszystkie niuanse.

Witryny cukiernicze umieszczone w sklepie spożywczym.

Różne konstrukcje witryn cukierniczych.

Przeglądając Internet, mogą się Państwo natchnąć na rozmaite konstrukcje witryn cukierniczych. Różnią one między sobą wielkością, pojemnością czy też kolorem. Jednak wszystkie one posiadają jedną wspólną cechę. Wyposażone są one w taflę szkła i tutaj możemy rozróżnić.

  • Urządzenia z prostą szybą.
  • Urządzenia z giętą szybą.

Te pierwsze sprzedawane są praktycznie od samego początku jak tylko powstały witryny cukiernicze. Nazywane są one, więc często również urządzeniami klasycznymi. Pasują one praktycznie do każdego wnętrza, a oprócz tego są łatwe w czyszczeniu. Natomiast te drugie wniosły duży powiew świeżości w tę dziedzinę wyposażenia. Wyglądają one ekstrawagancko i nowocześnie. Co za tym idzie, przyciągają oko Waszych klientów. Musimy jednak mieć na uwadze, że nie sprawdzą się one w każdym wnętrzu, a oprócz tego cześć osób narzeka na ich czyszczenie. Tak, więc wybór odpowiedniego rozwiązania zależy tylko od Was.

Ciasta zaprezentowane w witrynach cukierniczych.

Najważniejsze cechy witryn cukierniczych.

Wiedząc już, czym są witryny cukiernicze oraz jakie ich rodzaje możemy spotkać, teraz przechodzimy do najistotniejszych parametrów związanych z tymi urządzeniami. Nasza lista prezentuje się następująco:

  • Wymiary urządzenia – długość, szerokość i wysokość decydują o tym, jak dużą przestrzenią będziecie musieli dysponować. Przed zakupem należy dokładnie sprawdzić te parametry.
  • Pojemność urządzenia – to właśnie ona określa jak dużo produktów będziecie w stanie przechowywać wewnątrz maszyny.
  • Ilość półek – większa ilość półek pozwala w lepszy sposób stworzyć naszą ekspozycję. Produkty nie są tak mocno ściśnięte a co za tymi idzie są bardziej widoczne.
  • Zakres temperatury – w zależności od modelu zakres temperatury, jaki będzie można ustawić, nie będzie taki sam. Warto, więc dostosować go do produktów, które chcecie przechowywać.
  • Warunki pracy – każdy producent podaje, w jakich warunkach jego urządzenie może pracować. Ich przekroczenie w dłuższej perspektywie czasu najczęściej doprowadza do awarii.

Elegancki ciąg witryn cukierniczych na targach.

Zakup witryny cukierniczej.

Dysponują już Państwo niezbędną wiedzą, aby dokonać świadomego wyboru witryny cukierniczej. Jednak w wielu głowach może pojawić się pytanie: Gdzie kupić tego typu urządzenia. Tak naprawdę są dwie alternatywy albo robią to Państwo w stacjonarnej hurtowni gastronomicznej lub sklepie internetowym. W przypadku zdecydowania się na tę drugą opcję polecamy witrynę, która znajduje się pod adresem: www.wyposazenie-sklepowe.pl. Znajdziecie tam bogatą ofertę tego typu maszyn, które spełnią wszystkie Wasze oczekiwania.

 

--- Artykuł sponsorowany ---