O szczegółach konkursu mówi Marta Skiba, nauczyciel przedmiotów zawodowych branży gastronomicznej.
Tematem tegorocznej edycji jest „Słodka kasza – tradycja w nowoczesnym wydaniu”.
W finałowych zmaganiach zmierzy się sześć drużyn z całej Polski, które na wykonanie konkursowego deseru będą mieli 120 minut. Wyłonienie finalistów nie było jednak takie proste zaznacza Marta Skiba.
Finał IV edycji Ogólnopolskiego Konkursu Gastronomicznego Slow Food 2025 odbędzie się już w najbliższy wtorek (20.05) w siedzibie szkoły przy ul. Zielonej 1 i będzie on dostępny dla publiczności. Organizatorzy przewidują także atrakcje towarzyszące.
Konkurs ma na celu nie tylko sprawdzić umiejętności młodych kucharzy, ale również zwrócić uwagę na świadome podejście do jedzenia, sprzyjać integracji i wymianie doświadczeń.
Katolickie Radio Zamość objęło IV Ogólnopolski Konkurs Gastronomiczny Slow Food 2025 patronatem medialnym.
Napisz komentarz
Komentarze