W pierwsze i trzecie środy miesiąca o 9:40 na antenie Katolickiego Radia Zamość Porady Dietetyka. W każdym odcinku praktyczne rady udzielane przez Panią Kingę Stopę.
Zaprasza Joanna Mazurek
2019-06-19 Sezon na pomidory

2019-05-29 Lody

2019-05-01 Dania z grilla - zdrowe?

2019-04-17 Czy jedzenie jajek jest zdrowe?

2019-04-03 Poszczenie

2019-03-20 Ostrożnie z nowalijkami

2019-02-20 Kiszonki - samo zdrowie

2019-02-06 Żywieniowe pary nie do pary, czyli czego nie łączyć w posiłku

2019-01-16 Babcine sposoby na przeziębienie

2019-01-02 Dietetyczne postanowienia noworoczne

2018-12-19 Jak nie przytyć w święta?

2018-12-05 Które mleko jest najzdrowsze?

2018-11-21 Czy warto jeść ryby?

2018-11-07 Dieta rozgrzewająca

2018-10-17 Czym zastąpić cukier?

2018-10-03 Witamina D3 - suplementować czy nie?

2018-09-19 Zdrowe śniadanie dla ucznia.

2018-09-05 O czym będziemy mówić, czyli coś na dobry początek.

W pierwszy, trzeci i czwarty piątek każdego miesiąca o godz. 9:40 ciekawe tematy w "Dietetycznym poradniku radiowym". Wskazówki o zdrowym żywieniu omawia prowadząca program Małgorzata Kryk i gość audycji dietetyk kliniczny Aleksandra Matwij. Serdecznie zapraszamy.
2020-09-18 Przygotowanie posiłku dla dzieci. Co pożywnego przygotować dziecku do szkoły?

2020-09-25 Dbanie o odporność, jak wzmocnić ją w sezonie jesienno – zimowym?

2020-10-02 Dlaczego warto czytać etykiety zawarte na produktach spożywczych?

2020-10-16 Odchudzanie. Jak się zmotywować?

2020-10-23 Odchudzanie połączone z aktywnością fizyczną.

2020-11-06 Przyprawy i zioła.

2020-11-20 Piramida żywienia. Jak ją rozumieć i czytać jej schemat?

2020-11-27 Styl życia, a wygląd.

2020-12-18 Miody. Rodzaje i właściwości lecznicze.

2021-01-15 Cukier w codziennej diecie.

2021-01-22 Oleje.

2021-02-05 Postanowienia noworoczne. Dlaczego warto umówić się na wizytę do dietetyka?

2021-02-26 Motywacja w odchudzaniu. Jak wytrwać w postanowieniach noworocznych dotyczących diety?

2021-03-05 W jaki sposób będąc na diecie radzić sobie ze słodyczami?

2021-03-26 Komponowanie wiosennej diety.

2021-04-02 Wiosenne warzywa. Ich właściwości zdrowotne i jakiego rodzaju warzywa warto posadzić w ogródku. Podział na kolory: zielone, fioletowe, pomarańczowo – żółte i białe.

2021-05-21 Jabłka. Rodzaje i właściwości zdrowotne.

2021-06-04 Truskawki jako bogate źródło witamin.

2021-06-18 Smaki lata, czyli bób i buraczki z botwinką
.

2021-06-26 Polskie czereśnie.

W pierwszy, trzeci i czwarty piątek każdego miesiąca o godz. 9:40 w "Dietetycznym poradniku radiowym" prowadząca program Małgorzata Zaręba i gość audycji dietetyk kliniczny Aleksandra Matwij poruszają tematy dotyczące odżywiania. Serdecznie zapraszamy.
2021-09-24 Rozgrzewające herbaty na jesień.

2021-10-01 Czosnek jako naturalny antybiotyk.

2021-10-15 Imbir jako roślina rozgrzewająca. Jej zastosowanie w kuchni, ale nie tylko.

2021-10-22 Kurkuma jako doskonały dodatek do potraw.

2021-10-29 Pigwa – dżemy, konfitury, soki.

2021-11-05 Cytryna jako źródło naturalnej witaminy C.

2021-11-19 Dzika róża zastosowanie w kuchni i leczeniu przeziębienia.

2021-11-26 Cebula jako doskonały dodatek w kuchni.

2021-12-03 Jajka źródłem pełnowartościowego białka.

2021-12-17 Kiszona kapusta jako źródło witamin. Sposób wykonania kiszonej kapusty.

2021-12-24 Wigilia. Przygotowanie dietetycznych potraw świątecznych.

2022-02-18 Żelazo. W jakich produktach je znajdziemy i czego, by walczyć z jego niedoborem w organizmie.

2022-02-25 Zbilansowana dieta najlepszym komponentem posiłków.

2022-03-04 Depresja. Co jeść, a czego nie przy obniżonym nastroju.

2022-03-18 Otyłość. Jej przyczyny i czego nie jeść, by uniknąć choroby.

W pierwszy, trzeci i czwarty piątek każdego miesiąca o godz. 9:40 w "Dietetycznym poradniku radiowym" prowadząca program Małgorzata Zaręba i gość audycji dietetyk mgr. inż Kinga Stopa z Zamościa zdradzają sekrety zdrowego odżywiania. Serdecznie zapraszamy.
2022-04-01 Wiosenne warzywa

2022-04-15 Kurze jajka najważniejszym produktem Świąt Wielkanocnych

2022-04-22 Komponowanie śniadań

2022-04-29 Grillowanie

2022-05-06 Picie wody i soków

2022-05-20 Zdrowe pieczywo

2022-05-27 Nadciśnienie tętnicze

2022-06-03 Dieta antynowotworowa

2022-06-17 Karmienie piersią (właściwości i składniki odżywcze zawarte w mleku matki)

2022-06-24 Cukrzyca (dieta)

2022-09-16 Małgorzata Zaręba i ekspert Kinga Stopa o zawodzie dietetyka.

2022-09-23 Kawa

2022-09-30 Dieta pozytywnie wpływająca na nasze serce.

2022-10-21 Dieta, a trening.

2022-10-28 Kiszonki. Jakie warzywa i owoce ulegają procesowi kiszenia?

2022-11-04 Rogale Świętomarcińskie

2022-11-18 Post przerywany

2022-12-02 Napoje zero

2022-12-16 Spirulina

2022-12-30 Jakie produkty mogą wzmocnić włosy i paznokcie?

2022-01-06 Suplementacja organizmu w okresie jesienno - zimowym

2023-01-20 W jaki sposób wytrwać w postanowieniach noworocznych?

2023-02-03 Czy ograniczać spożywanie mięsa w codziennej dicie, na co warto zwrócić uwagę przy zakupie wędlin?

2023-02-24 Czy będąc na diecie musimy rezygnować z dań, które lubimy spożywać?
