Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama OKO-MED Zamość

Trwa sezon malinowy

Te owoce lubimy jeść przede wszystkim ze względu na ich walory smakowe ale nie zapominajmy, że to także skarbnica wartości odżywczych.
Trwa sezon malinowy

Autor: fot. Pixabay

Znajdziemy w nich cenne witaminy i minerały takie jak witamina C i E (naturalne antyoksydanty), witaminy z grupy B: B1, B2, B6, kwas foliowy, potas, wapń, fosfor, magnez, żelazo.

Zapytaliśmy mieszkańców naszego regionu czy lubią jeść maliny w jakiej formie najczęściej je spożywają.

POSŁUCHAJ

Tak już usłyszeliśmy, maliny możemy spożywać w różnorakiej formie. Są one także niskokaloryczne. 100 gram malin ma ok. 50 kcal. To świetny przysmak dla osób będących na diecie oraz cukrzyków.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze